Wil je het abonnement opzeggen of is je Memory Lane zorgscherm beschadigd? Download dan het juiste retourformulier, vul het formulier in en verstuur deze per mail naar support@mymemorylane.com
Alle retourformulieren vind je hieronder.

Per formulier zijn een aantal zaken noodzakelijk voor ons om te weten, deze zullen onderaan het formulier worden vermeld.

Verzenden van het zorgscherm
Om te zorgen dat het zorgscherm naar het goede adres wordt opgestuurd zullen we je na ontvangst van het retourformulier een verzendlabel sturen. Deze dien je op de verzenddoos te plakken, waar je het zorgscherm goed verpakt in stopt.

Als het een defect zorgscherm betreft en het defect binnen de garantie valt, zullen de verzendkosten door ons betaald worden. Is dit niet het geval dan zullen de kosten bij jou verrekend worden in de eerstvolgende factuur zoals vermeld in de algemene voorwaarden.

Defect: klik hier voor formulier
Als uw zorgscherm defect is lossen we dit graag voor je op. Als het defect binnen de garantie valt zijn hier geen kosten aan verbonden. Als uit onderzoek blijkt dat het defect buiten de garantie valt, bijvoorbeeld door verwijtbare schade, zal er een prijsopgave worden opgemaakt en aan je worden gemaild. De gemaakte onderzoekskosten, deze bedragen €40,- bij niet kunnen repareren van het zorgscherm + het bedrag van een vervangend tablet.

Als je je defecte zorgscherm naar ons opstuurt gaan wij op de dag van ontvangst controleren of het een defect is dat wij kunnen oplossen. Lukt dit ons niet, dan wordt het defecte zorgscherm doorgestuurd naar onze reparatiepartner en sturen wij je binnen 2 werkdagen een nieuw zorgscherm toe. Van onze reparatiepartner ontvangen wij een prijsopgave van de reparatie als het defect ontstaan is door verwijtbare schade en daardoor niet onder de garantie valt.

Abonnement stopzetten binnen de wettelijke opzegtermijnklik hier voor formulier
Als je je bedenkt over de aanschaf van je zorgscherm, dien je het zorgscherm goed te verpakken, liefst in de originele doos, en naar ons terug te sturen. Graag vragen we je ook in het formulier aan te geven waarom je je hebt bedacht.

Abonnement stopzetten door overlijden: klik hier voor formulier
Als je dierbare is komen te overlijden dient je het zorgscherm goed te verpakken en naar ons op te sturen. We hebben in dit geval nog data in de vorm van foto’s en ansichtkaarten in onze database, die wij na het stopzetten van het abonnement verwijderen. Als je deze gegevens wilt inzien of wilt bewaren voor jezelf, kun je dit aangeven in de e-mail met het formulier.

Abonnement stopzetten na abonnementsduur: klik hier voor formulier
Als je na je abonnementsperiode niet meer verder wilt met het zorgscherm, dien je het goed verpakt naar ons op te sturen. We hebben in dit geval nog data in de vorm van foto’s en ansichtkaarten in onze database, die wij na het stopzetten van het abonnement verwijderen.